EEN NIEUWE SNIT GEEFT WEER PIT!

Kun je een opkikker gebruiken?
Voel je je wat down?
Een nieuw kapsel doet wonderen!

Een bezoek aan de kapper is zoveel meer dan een opfrisbeurt voor je haren.

In het kapsalon kom je op adem. Je leest in alle rust een tijdschrift bij een lekker geurend kopje koffie.
In de cocon van het kapsalon kan je ook gezellig keuvelen over je gezinsleven, je werk, je gezondheid, de actualiteit… en je pikt er de nieuwste modetrends op. Het is een plak waar wordt gelachen, waar je je emoties de vrije loop kan laten, je kleine of grote zorgen een luisterend oor vinden… redenen te over waarom we ons zo goed voelen na een knipbeurt.

Verschillende wetenschappelijke studies hebben de noodzakelijke sociale rol van kapsalons aangetoond.

Wie regelmatig een bezoek brengt aan het kapsalon zou meer welzijn ervaren. De wetenschappers benadrukken ook de rol an de kapper als vertrouwenspersoon. In sommige landen schakelt de medische wereld deze vakmensen zelfs in om aan gezondheidspreventie te doen.

Een nieuwe snit kan je helpen om het leven wat rooskleuriger te zien.

Én om je zelfverzekerder te voelen.
Een geslaagd nieuw kapsel verandert ook de manier waarop anderen je zien. Je moreel krijgt een positieve boost.
Toegegeven, een brushing is niet te vergelijken met een bezoek aan de psycholoog, maar het helpt wel om je beter te voelen.
De University College in Northampton onderzocht bij 120 vrouwen het gevoel van eigenwaarde voor en na een bezoek aan de kapper. De positieve invloed op de eigenwaarde was significant hoger na de kapbeurt. Niet enorm, maar reëel, zeker bij de vrouwen. Andere studies bevestigen dit voordeel voor het zelfvertrouwen van mannen.

Een snit en een huilbui.

Als een klant niet opgezet is met de nieuwe look, gaat dat soms gepaard met woede, verdriet, tranen of wanhoop. Het komt vaker voor dan je denkt. Tijdens een onderzoek uitgevoerd door YouGov in opdracht van TYME, een producent van stijltangen en haardrogers gaf 1 op de 6 ondervraagde vrouwen toe dat ze beschaamd zouden zijn om zich in het openbaar te vertonen met een “mislukt” kapsel. Dit toont alleszins aan hoe belangrijk dit onderdeel van ons uiterlijk is, en welke onvermoede impact een “doodgewone” snit van je kapster heeft.