ORDINAIRE KAPPERS ZIJN PASSÉ

Ordinaire kappers zijn passé, ontdek deze 5 nieuwe types: “Geen zorgen, de blinde kapper ziet goed wat hij doet”.

Gewoon naar de kapper? Vroeger, ja. Maar nu is anders.
Op de dag van vandaag geniet je van de rust in de stoel van de stiltekapper
of laat je de man/vrouw met de schaar al je stress wegknippen.
Jawel: we gaan een tijdperk in met meer unieke, gespecialiseerde of gepersonaliseerde kapsalons,
zodat je er niet meer buiten hoeft te wandelen met een naar gevoel.
  1. DE HOLISTISCHE KAPPER

 
Naar de kapper om blokkades uit je haar te laten knippen? Dat kan bij de holistische kapper. Het idee: alles wat we meemaken wordt mee opgeslagen in je haardos. Dat is niet per se een nieuw. Bij oude stammen zei de lengte van het haar iets over je status, monniken scheren zich bewust kaal omdat het hen zou helpen helderder te denken.
En ook wetenschappelijk gezien zit er iets in: wie een haar onder de microscoop legt, kan daaraan aflezen of er bepaalde tekorten zijn. En de band tussen stress en haar(uitval) werd al meermaals door onderzoeken bewezen. Als je een afspraak boekt wel even duimen dat je niet zoveel blokkades met je meedraagt dat je met een kort pixiekopje naar buiten moet.
  1. DE STILTEKAPPER

“Mooi weer vandaag, hé?” Deze zin hoef je alvast nooit meer in een kapsalon te horen als je dat niet wil. De tijd dat tijdens een knipbeurt niet alleen de haren, maar ook de clichématige uitspraken in het rond dwarrelden, ligt achter ons. Wie liever geniet van rust en stilte dan van smalltalk, kan daarvoor terecht bij de stiltekapper.
Het fenomeen komt oorspronkelijk uit Engeland, waar it-kapsalon Bauhaus als eerste de stille stoel introduceerde: een plekje waar je in stilte kan ontspannen terwijl de kapper met je lokken aan de slag gaat.
  1. DE KRULLENKAPPER

Wie krullen heeft, die weet: de ene krul is de andere niet. En die weet helaas ook dat niet iedere kapper daarvan op de hoogte is. Maar al te vaak stap je het salon buiten met een prachtige gebrushte coupe, die twee dagen later, wanneer je het zelf gewassen hebt, helemaal niet bij je haar blijkt te passen. Om nog te zwijgen van de gevreesde driehoek: plat bovenaan, volumineus aan de onderkant.
 
Krullen hebben niet alleen de juiste verzorging nodig, maar ook de juiste kniptechniek en droogmethode. Dé place to be? De krullenkapper natuurlijk. De naam zegt het al: ze zijn gespecialiseerd in krullen. Ze kennen de laatste nieuwe technieken en producten, en vinden het daarnaast vooral belangrijk om die aan jou aan te leren. Het resultaat? Mooie volumineuze krullen zonder pluis. Want ja, dat kan dus.
  1. DE BLINDE KAPPER

Geen zorgen, de blinde kapper ziet gelukkig heel goed wat hij doet. Je wandelt dus niet met een schots en scheve coupe naar buiten. De enige die niets ziet, ben jij. Want bij de blinde kapper hangt er nergens een spiegel aan de muur.
Handig voor wie liever geen uren zijn of haar eigen spiegelbeeld zit te staren, maar ook voor de kapper zelf want die worden niet afgeleid door verkrampte tronies in de spiegel wanneer de kleur of het kapsel nog niet klaar is. Wie wil kan bovendien vaak plaatsnemen aan een lange of ronde tafel, zo wordt het knippen meteen een sociaal gebeuren.
Wees gerust: voor en na het knippen en/of kleuren komt er alsnog een spiegel aan te pas. Dankzij verplaatsbare spiegels weet je precies welk kapsel je te wachten staat en kan je achteraf het eindresultaat beoordelen.
  1. DE BIO KAPPER

Waarom voor chemische producten kiezen als het ook natuurlijk kan? Dat is het motto van de nieuwe generatie biokappers. En dankzij moderne technologie en green chemistry zijn planten- en kruidenkleuringen al lang niet meer alleen de herkenbare rode hennacoupes van vroeger. Laat je haar verzorgen door 100 procent biologische producten, en pik ondertussen nog een beetje aromatherapie of, als je geluk hebt, een ayurvedische hoofdmassage mee.
 Een must voor wie graag back to nature gaat. Sommige biokappers bieden in de lente en zomer zelfs een buitenkapsalon aan, waarbij je kan genieten van een ontspannend momentje in het groen.
 
BRON
Sophie Vereycken 18-10-22, 16:21  Bron: NINA