Word Leerkracht voor aspirant kappers in het Secundair Onderwijs: Jouw Routes naar Kwalificatie

 
Droom je ervan om jouw passie en kennis over te dragen aan jonge geesten? In Vlaanderen zijn er meerdere paden die je kunt bewandelen om gekwalificeerd te worden als leerkracht in het secundair onderwijs. Of je nu een complete carrièreswitch overweegt of je bestaande vaardigheden wilt formaliseren, er is altijd een traject dat bij jouw situatie past.
 

Bachelor via Hogeschool
Een traditionele route is het behalen van een Bachelor in het Onderwijs. Deze opleiding biedt je een diepgaande kennis van pedagogische methoden en de materie die je wilt onderwijzen. Het is mogelijk deze opleiding te volgen in voltijd, deeltijd, of via begeleid afstandsonderwijs aan instellingen zoals:

 

Educatief Graduaat na Werkervaring
Als je al drie jaar werkervaring hebt, kun je kiezen voor het Educatief Graduaat. Deze optie is ideaal voor professionals die hun praktijkervaring willen omzetten in onderwijsbekwaamheid. Beschikbare programma’s zijn onder meer te vinden bij:

 
 
Ontdek deze routes en vind het traject dat het beste bij jouw carrièreplannen past. Jouw toekomst als inspirerende leerkracht begint hier!