Fitness voor het hoofd van de kapper

RESPECT VOOR DE KAPPER

Het kappersvak is een waardevol beroep en verdient méér respect.

Redenen te over:

De kapper bevordert het zelfvertrouwen:

Als kapper kan je iemands haarstijl en uiterlijk volledig transformeren, waardoor de klant zich mooi en zelfverzekerd voelt. Het is bewezen dat een goed kapsel het zelfbeeld opkrikt en het zelfvertrouwen een boost geeft.

Het kapsalon is soms een belangrijke sociale uitlaatklep:

Een bezoek aan je kapsalon is voor veel van je klanten vaak meer dan alleen een knipbeurt. Het is een sociaal evenement: klanten praten met je praten over allerlei onderwerpen.
Luchten vaak hun hart.
Hoe hard hebben je klanten hun favoriete kapsalon gemist tijdens de verplichte corona sluitingsperiode.

Het kappersvak is een vorm van kunst:

Je zet je creatieve talenten in om unieke haarstijlen en -kleuren te creëren die passen bij de persoonlijkheid van je klant.  Dit vereist vaardigheid, precisie en creativiteit.

De kapper heeft belangrijke economische waarde:

Jij als kapper, al dan niet met personeel draagt bij aan een belangrijke industrie die banen crëert en voor inkomsten zogt. Je ondersteunt ook andere industrieën, zoals de cosmetica- en haarverzorgingsindustrie waar duizenden mensen werkzaam zijn en hun inkomen verdienen.

Kappersdiensten zijns een essentieel:

Je biedt een essentiële dienst die nodig is voor het onderhoud van de gezondheid en hygiëne van het haar en de hoofdhuid. Je hebt een essentiële bijdrage in de gezondheid van je klanten en de mens in het algemeen. Je kan een kapper niet missen. (Denk maar aan de corona-kapsels met weelderige nektapijten…).