HET KAPPERSVAK HOORT VOLGENS MIJ BIJ DE ZWARE BEROEPEN

DIT IS DE ZWARE REALITEIT:

  • Kappers staan  een hele dag te fohnen, met een zware lawaaierige handdroger in de ene hand, terwijl je met je andere hand voortdurend kracht en druk inzet om die ene weerbarstige lok perfect te stylen.
  • Op drukke dagen amper tijd  om over de middag te eten. Snel wat naar binnen schrokken benadert meer de realiteit.
  • Als een spons de zorgen en troubles van klanten die hun hart bij je luchten opnemen en die proberen te verlichten.
  • Haren vinden, overal in je privé, tot in je bed toe
En daar bovenop: talloze objectieve redenen waarom de kapper meer respect verdient voor zijn werk.
Hieronder zet ik er een aantal nog eens op een rijtje.
  1. Kappers moeten blijvend bijscholen .

Hun  vaardigheden continu ontwikkelen om alle hedendaagse  haarstijlen en technieken te beheersen. Het vereist jaren van toewijding en praktijkervaring om bekwaam te worden in het knippen, stylen en kleuren van haar.
  1. Hoge werkdruk.

Kappers werken vaak onder hoge tijdsdruk en moeten snel en efficiënt werken om aan de verwachtingen van klanten te voldoen. Tijd is een belangrijke stress factor in hun werk. Klanten willen een volledige beschikbaarheid binnen de tijd die ZIJ daarvoor voorzien hebben.
  1. Creativiteit verplicht en op afroep.

Creativiteit op afspraak. Anytime Anywhere.  Niet altijd gemakkelijk, vaak een opgave. (Ook op een dag waar alles lijkt tegen te zitten) Nochtans zijn kappers  vaak erg creatief en bedenken ze  ideeën  voor nieuwe kapsels en trends. Ze zijn in staat  om hun klanten te adviseren over welke stijl het beste bij hun persoonlijkheid past en welke kleuren het meest geschikt zijn  rekening houdende met  hun huidskleur en gezichtsvorm.
  1. Vertrouwensband.

Kappers bouwen vaak een vertrouwensband op met hun klanten en worden soms gezien als therapeutische professionals die een luisterend oor bieden en advies geven over persoonlijke kwesties.
Kortom, de kapper verdient respect voor zijn vakmanschap, professionaliteit en vermogen om klanten op hun gemak te stellen en hen te voorzien van een geweldig kapsel dat bij hun persoonlijkheid past.